Vizúr János
Vizúr János

Vizúr János

Fotóművész

Vizúr János dr. fotóművész, lélekgyógyász. A pszichiáteri munka, a lélek titkaiban való kutakodás segített abban, hogy művészi alkotásaimban eljussak a dokumentarista természetfotótól egy sajátságos, elmélyült látásmódig. Az utóbbi évtizedekben készült képeim többnyire túlmutatnak a valóságon, természeti elemek felhasználásával inkább éteri, transzcendentális, spirituális jelleget öltenek, emberi érzéseket, benső mozzanatokat közvetítenek anélkül, hogy az ember megjelenne a fotókon.

Szentendre

Következő kiállítás: VIRÁGVARÁZSÉletrajz

Korábbi kiállítások

Vizúr János dr. (1955) pszichiáter, fotóművész. Több mint 20 éve élek Szentendrén, a művészetek városában. Fotós múltam negyven évnél régebbre tekint vissza. 

Tagja vagyok a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Magyar alkotóművészek Országos Egyesülete Fotó Tagozatának, A Magyar Természetfotósok Szövetségének, A Nimród Fotóklubnak, a szentendrei IKON Szépművészeti Egyesületnek, és a közelmúltban alakult Szentendrei Fotóklubnak.

1983 óta számos díjat, köztük több fődíjat kaptak képeim. Publikációim száma - könyvek (ld. lentebb), naptárak, könyvborítók, könyvillusztrációk, magazinok, képeslapok - több száz.