Sárkány Balázs

Sárkány Balázs

Szobrász/képzőművész

Munkáimmal igyekszem egyszerű, emberi dolgokat kifejezni. Mindezt a hagyományok, mítoszok és mesék, mesebeli lények segítségével, amelyek a kollektív tudattalanban rejlő szimbólumokon alapulnak. A mindennapi események is befolyásolják az alkotásokat, de gyakran támaszkodom az intuícióimra, a belső és külső megfigyelésekre, hogy erős és megfelelő kvalitűsú műveket hozhassak létre. Mindezt egy redukált plasztikai nyelven, a szobrászat klasszikus anyagaival fejezem ki. Fontos számomra, hogy munkáim egyfajta vitális töltettel rendelkezzenek. 

PécsÉletrajz

Korábbi kiállítások

1991. november 22. születtem Orosházán. Szüleim Sárkány József és Sárkány Valéria. 

Gyermekkoromat Horgoson töltöttem. Az általános iskola elvégzése után Szegedre jelentkeztem, a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolába. Sikeres felvételizés után 2006-tól 2010-ig ebben az iskolában szereztem meg az érettségit és a díszítőszobrász szakmát. 2012-ben szerencsésen elkezdtem egyetemi tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán. Mesterem Colin Foster. Az egyetemen töltött hét év alatt igyekeztem a képességeimet magas művészeti színvonalúra fejleszteni és részt venni minél több magyarországi és külföldi kiállításon, valamint művésztelepeken. A szobrászművész és a képzőművész tanár szakmát 2019-ben szereztem meg. 

A 2019-2020-as tanévet az Új Patrónus IV. program keretein belül, mint mentortanár, a komlói Kenderföld-Somági Általános Iskolában kezdtem. A következő évtől pedig az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola rajztanára is lettem. 

Alkotói tevékenységemben, a lehetőségekhez mérten, aktív maradtam.